vrijdag 27 augustus 2010

Vrijdagavond-bericht

Ik heb bijna precies dezelfde natte Alleweder-ervaring gehad als Erwin vandaag. Met ongeveer dezelfde configuratie natuurlijk: Het Allewederzeiltje met daarbij slechts een bril en pet om m’n gezicht te beschermen. Waarbij de regen de glazen al weer genoeg afkoelt om condens te laten vormen.
Daarom ben ik wat gaan uitpluizen om tot een soort Botter/Schermer-achtig ruitje te komen voor op de grillige vorm van het glasfibertentje van de FAW.

Het is het idee wat ik eerder wel n’s gesuggereerd heb aan W.S.: Het dunne transparante materiaal van het schermpje een wat steviger voet te geven id vorm van ’n halve verfemmerdeksel.


Mooi vind ik het (zelf ook) niet maar ik hoop zo iets te maken dat ik makkelijk verwijderen kan mocht het m’n zicht te veel gaan beperken.
Zonder het gevaar dat ik ’t materiaal (polycarbonaat?) per ongeluk scheur bij ’t verwijderen / verplaatsen in de consternatie…
Want omdat ik ’t materiaal eerder gebruikte voor m’n ‘roulerende ruitje’ weet ik nu dat het gemakkelijk scheurt. Het grootste nadeel van dat ruitje vond ik evenwel dat het tegen condens (in de winterkou) aardig voldeed maar bij flinke regenval alle druppels op mijn (nobele) inborst liet belanden!

Ik heb het lijmen van de klittenbandstukjes gedaan met Pattex 'Super Montage' polymerenkit.
Dat wil ik eerst wat rust gunnen en de stevigte checken voor ik het raampje uitknip en in de rand van het halve deksel schuif/lijm.

Misschien wel ’n aardige anekdote –omdat het ‘n ‘Vrijdagavond-bericht’ betreft is: Dat ik op het werk met de compressor een explosie veroorzaakte in mijn achterband. Uit het kantoor waar ook de veilingmeester zit kwamen hierna de een na de ander kijken wat er te beleven was. Het bijpompen van de FAW op zich daar is allang geen nieuwigheidje meer.

Het pareren van de vragen (ik was zelf ook wel geschrokken eigenlijk) ging me evenwel steeds makkelijker af: “Staat dit op de band? Anders doe ik ’t nog een keer!”.
Ter lering ende vermaak uiteraard. De oude vos heeft reserve-spullen bij zich namelijk…

2 opmerkingen:

 1. Hi Mick,
  Je schrijft dat Polycarbonaat makkelijk scheurt. Ik denk dat je geen polycarbonaat hebt maar een andere kunststof. De 0,75 mm polycarbonaat dat ik gebruik is werkelijk niet kapot te krijgen. Het is alleen te knippen met een vlijmscherpe schaar. Zelfs snijden met een scherp Stanleymes gaat nauwelijks. Je kan het meerdere keren verder dan haaks buigen voor het scheurt.
  Groeten,
  Wim

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Wim,
  Wat een eer.Volgens Elly is 't ook geen PVC en ik heb 't bij een container rond een 'poppenkop' gevonden...
  Not much to go on dus hé?
  Maar wel toevallig dat ik net het North-gelaatsmasker op de bodem van de FAW terugvind...Met een gescheurd polycarbonaat-scherm.
  Dat kan dus wel, ik weet niet precies hoe 't gebeurd is. Ongetwijfeld zijn mijn buigpogingen in hete olie ook niet echt bevorderlijk geweest voor de sterkte.
  Er waren hierna ook kleine golfjes in te zien (krakelures).
  Dat ga ik dan ook niemand aanraden het als thermoplast te zien!
  Groeten Mick

  BeantwoordenVerwijderen