woensdag 10 oktober 2018

De Meewind-koers: sport of spot?

Ik wil dit weekend niet te lang van huis zijn want ik heb hier ook nog de zorg over een hoogbejaarde kat en twee kibbelende knaagdieren....Maar ik kijk toch best uit naar de Meewind-koers in en rond Amersfoort!
"Waarom?" zou je zeggen, "Je hebt toch vorig jaar ook al laten zien dat je in je DF sneller bent?"
Dat klopt en daarom zie ik er ook vanaf bijvoorbeeld opnieuw de Afsluitrace te winnen van wielrenners. Bovendien vond ik dat de nadruk nogal is gaan liggen op dat inzamelen van geld. Mijn familie is nu eenmaal niet zo vrijgevig als die van andere deelnemende fietsers kennelijk is. Of hebben zij relaties in 'hogere kringen'?
Maar in deelnemers van het fonds Meewind zie ik in principe bondgenoten in de strijd tegen de CO2 uitstoot en die moet je met open vizier tegemoet treden vind ik.
"Door ze het nakijken te geven?!" 
Kijk ik zie het als een soort voortrekkersfunctie. Laten zien dat ook fietsen kan met een hoger rendement.
De moeilijkheidsgraad ligt natuurlijk voor mij  niet zo zeer in het op kop gaan rijden. Maar de route  (die ieder jaar veranderd wordt) in één keer goed te rijden!
Want daar schortte het vooral het afgelopen jaar in de DF nog wel eens aan met de trage Garmin Vista..


Om nog enigszins een indruk te hebben welke weg in te slaan moest ik dan als een razende een van de zijknopjes zien in te drukken waarna het zoomen stap-voor-stap en erg traag werd uitgevoerd.
Ik heb het voornemen dat voortaan met een sneller en duidelijker toestel te willen gaan doen precies een jaar geleden tegen mijn broer in Bilthoven uitgesproken. En ben nu 2 refurbished smartphones verder...

Als je haast hebt is goed navigeren essentieel want je komt veel sneller op een afslag af. De draaicirkel van de DF is behoorlijk groot en achteruitrijden moet met de handen. Vanuit een positie waaruit je ook nog eens minder overzicht hebt over de weg dan de rest uiteraard! Dan lijk je voor de andere deelnemers al gauw een soort dommekracht als dat fout gaat...
Zoals mijn dominante mannetjes cavia zijn broertje in de tuin vaak bijzonder onvriendelijk behandelt hoewel hij zelf te laf is om het initiatief te nemen!
Snelheid zal dus bijzaak zijn dit jaar maar correct navigatie vermogen tonen daar gaat het om! (-:
Ik heb de eerder gemaakte klem voor de Iphone nu ook geschikt gemaakt voor tegen de linker wielkast. Feitelijk hangt hij -met wat verstevigingen- aan het steuntje van de kilometerteller. Die ik ook niet nodig heb want die wordt al weergegeven op het beeldscherm dankzij Naviki.

Na een teleurstellende installatie van Osmand (traag en ik kreeg het GPX-bestand niet op zijn plaats) heb ik het snelle en duidelijke Naviki.org de routes geupload dat het naar de app op mijn 3,5 " telefoon zendt...
Toen ik een stukje proef reed kreeg ik de paradoxale mededeling "Synchroniseren mislukt, de route is vastgelegd op de telefoon". En inderdaad, voor het stuk naar Bilthoven hoef ik geen verbinding meer te maken :-)
Wordt vast leuk op deze manier!
2 opmerkingen:

 1. Succes, ik had ook nog overwogen deze te gaan rijden, maar helaas, de tijd ontbreekt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Wilco want ik voel me inmiddels licht grieperig in de neus / keel streek. Hoop maar dat zinkgluconaat / hoogtezon aanslaat...
   Mvg Mick

   Verwijderen