zondag 28 februari 2016

Bright Sight Roller II

Nu ik weer zonder problemen met de dikke darm een royale naar mokka smakende pot koffie kan zetten 's morgens heb ik er weer zin an. Om een nieuwe tamponroller te maken voor het vizier van de Limits regenkap bijvoorbeeld.
Ik heb geprobeerd de regen te wissen met een elastiekje zoals een Duitse  velomobielist dat bedacht en uitvoerde. De Mask op het carbon / kevlar deksel leent zich daar echter slecht voor. Ik kon niets beters verzinnen dan het bedieningstouwtje onder de voorkant van het deksel de driewieler in te leiden.
Dat bleef hierdoor herhaaldelijk vasthappen zodat 't elastiekje dan naar onderen bleef staan.
Bovendien had ik toch nog steeds na 'bepaalde emoties' condens aan de binnenkant.Waar ik beroerd bij kan komen. Daar doet het touwtje natuurlijk helemaal niets tegen en deed me snakken naar mijn eigen Bright Sight Roller na de jammerlijk vermissing hiervan.
Het kleine beetje extra wind dat het buitenrolletje vangt weegt in de verste verte niet op tegen het oponthoud door het weg moeten bergen van de hele regenkap onderweg. Vanwege een beslagen vizier.
Omdat ik -na het de deur uit doen van de auto- wat krap zit in U's van uitlaatklemmen heb ik hier niet minder dan 2 verfroller-handvatten voor gebruikt dit keer.
Die kan men aanschaffen bij de Dorcas kringloopwinkel vanaf €0,25 uit een grote krat (let wel dit is de VANAF prijs!) te Aalsmeer.
 Een verlengmoer m6 en een stukje tapeind als koppeling, 1 elektrisch lasje gemaakt en draad gesneden om navolgers af te schudden. En dan ook nog twee bochtjes expres gebogen na ze roodgloeiend te hebben gestookt met een propaan/zuurstof mengsel.

Zodat niet iedere Jodokus dit thuis na gaat zitten doen zonder mij contributie te betalen!4 opmerkingen:

 1. Oei Mick:
  Daar doet het touwtje natuurlijk helemaal niets tegen en deed me snakken na mijn eigen jammerlijk vermiste Bright Sight Roller

  Na of naar ???

  Je kunt uiteraard ook wel snakken na een roller, maar ik vermoed toch dat jij naar je roller snakt :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Scherp van je Wim complimenten!
   Ik probeer i.d.d. twee dingen tegelijk te zeggen maar dat kan zo niet. Ga er van maken: "Daar doet het touwtje natuurlijk helemaal niets tegen en deed me snakken naar mijn eigen Bright Sight Roller na de jammerlijk vermissing hiervan".
   Mvg Mick

   Verwijderen
 2. Hoi Mick,

  Je zou ook hier nog eens kunnen kijken.

  http://strada191.blogspot.nl/2015/02/ruitenwisser-op-de-sinnerkap.html

  Groet, Wilco

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat lijkt voor hem goed te werken ja!
   Jammer dat hij het altijd heeft over die "Tante Lies". Ben niet zo'n liefhebber van die Nederlandse knulligheid, sorry.
   Mijn kijkveld zit echter lager in het vizier. En ook doet dit weinig aan mijn condensprobleem.
   Mvg Mick

   Verwijderen